Studera, studera, studera och en flågel.. - Reisverslag uit Karlstad, Zweden van Ilse Swankhuisen - WaarBenJij.nu Studera, studera, studera och en flågel.. - Reisverslag uit Karlstad, Zweden van Ilse Swankhuisen - WaarBenJij.nu

Studera, studera, studera och en flågel..

Blijf op de hoogte en volg Ilse

14 Oktober 2012 | Zweden, Karlstad

Ik wilde eigenlijk nog even wachten met het schrijven van een nieuw blogverhaal, omdat ik de afgelopen dagen vooral gestudeerd heb, maar vandaag is het niet mijn dag (en tis pas 11 uur!) en dat wilde ik toch alvast even met jullie delen.
Zoals altijd laat ik ’s ochtends, als ik ga ontbijten in de keuken, mn raam open staan zodat mn kamer beetje kan luchten. Dat deed ik ook vanochtend, maar toen ik terugkwam was er t een en ander van mn bureau omgevallen of op de grond gevallen. Vreemd, want de wind zou geen effect moeten hebben op spullen op mn bureau omdat t raam de andere kant op opent. Na een vluchtige inspectie (niemand kan mn kamer binnen zijn geweest want die doe ik altijd op slot), zag ik iets heel onaangenaams… vogelpoep! En t zat echt overal, op mn dekbed, sommige kleren, spullen op mn bureau, artikelen die ik, gelukkig, al gelezen heb maar toch, mn luchtbed. Laatst zat er al een vogel bij mn open raam, maar die heb ik weggejaagd. Denk dat ie terug is gekomen en in paniek is geraakt en daardoor overal begon te schijten :S. Heb ik weer! Samen met n huisgenootje even mn hele kamer geïnspecteerd en de vogel is in ieder geval weg, en volgens mij hebben we ook alle vogelpoep kunnen traceren. Hoop echt niet dat ik straks nog meer vind hoor. Laat mn raam voortaan niet meer open staan.
Maargoed, dit was dus punt 1. Punt 2 is dat ik waarschijnlijk op de tocht gelegen heb vannacht, want mn hele linkerschouder/nek is stijf of weet ik wat. Kan mn hoofd maar een klein stukje naar links draaien en als ik dat doe doet t echt vet pijn. Tenslotte punt 3, want hoop dat t bij deze 3 punten blijft voor vandaag. Ik heb mezelf gesneden aan een kartonnen doos die ik plat wilde maken. Een papiersnee zou je kunnen zeggen, behalve dan dat ie aan de binnenkant van mn wijsvinger zit, precies op de plek waar je m buigt. Gelukkig wel mn linkerhand, kan ik in ieder geval nog schrijven. Zie dat ik ondertussen al 20 minuten bezig ben met het typen van dit stukje, want kan niet typen met mn wijsvinger omdat t elke keer gaat bloeden..

Toch nog even afsluiten met wat anders. Vanavond hebben we een multicultureel diner. De drie nationaliteiten hier in huis (Zweeds, Duits en Nederlands), gaan allemaal iets klaarmaken. Ik wilde best wat typisch Nederlands maken, maar ik moest t voorgerecht doen. Dat is nu groentesoep geworden, hopelijk gaat t allemaal lukken. Als hoofdgerecht staat er smörgåstårta op t menu en we sluiten af met waarschijnlijk cheesecake. Ben heel benieuwd naar hoe t allemaal zal smaken, maar het wordt in ieder geval gezellig : ).
Zal nog even wat foto’s toevoegen van de wandeling en het meer waar ik vorige week ben geweest met Ricarda en een vriendin van haar. Was echt super mooi en dan is het toch wel bijzonder om hier te zijn.

Deze week had ik ook mijn mondeling Zweeds en ben geslaagd! :) Ze vond t heel erg goed gaan en had maar 2 kleine uitspraakfoutjes kunnen ontdekken, waarvan ik er eentje later in mn mondeling wel goed zei, dus eigenlijk maar 1 foutje. Das toch iets om trots op te zijn. Maar toch weet ik dat ik Zweeds II niet ga volgen. Had er over getwijfeld om t erbij te doen, maar volg dan al twee vakken en de basisbeginselen van Zweeds vind ik wel genoeg ;-). Nu weer aan de studie voor Interculturele Communicatie, moet nog 5 artikelen lezen en dan heb ik alle 22 artikelen gelezen. Daarna nog mn assignment maken en ik ben klaar voor deze week. En dat is maar goed ook, want Jason komt morgen :D! Hij blijft een week en daarna komt mn lieve vriendinnetje Eliza op bezoek. Dus jullie begrijpen dat ik tijdens die 2 weken niet graag wil studeren.

Liefs Ilse x

• 14 Oktober 2012 - 13:32

Yvonne Koops:

Meisje, je hebt echt je dag niet vandaag! Als ik jou was, terug bed in en morgen weer eruit! Ziet de wereld er weer heel anders uit.
    Wij wensen je vanavond veel plezier bij je diner met je huisgenootjes en de komende 2 weken heel veel plezier met Jason en Eliza. Geniet ervan.

Top dat je je mondeling hebt gehaald! Knap gedaan!

Veel lieve groeten en knuffels van ons

• 14 Oktober 2012 - 14:57

Nienke:

Whahaha : "... en toen zag ik iets heel onaangenaams..." Te grappig om te lezen, maar kan me voorstellen dat t op t moment zelf wat minder is ;) Misschien een dun doek voor je raam hangen als je t open zet? Smakelijk eten vast voor straks en natuurlijk genieten met Jason volgende week! x

• 14 Oktober 2012 - 18:22

Marion :

Ik voel met je mee, het zit vast in de lucht. Ik had laatst de vriezer schoongemaakt en per ongeluk op een knopje gedrukt. Ik vond nu 2x een la met zwemijsjes.

Marion.

• 15 Oktober 2012 - 07:35

Tim Jansen:

Hey Ilse!
    Ondanks de pech ben je toch wel mooi geslaagd voor Zweeds! Wat goed joh, gefeliciteerd!!
    Zweeds II zou leuk zijn, maar je moet natuurlijk ook wel een beetje van de andere dingen genieten he.
    Misschien komt dat wel weer een andere keer als je het echt leuk vindt.
    Ook heel leuk dat Jason en Eliza komen, maar er wat moois van!
    xxx Tim